Mleko kokosowe mam, bo Połówek będąc na zakupach serwuje mi takie niespodziewajki kupując właśnie jakieś drobiazgi pode mnie, twierdząc, że może coś mi przyjdzie do głowy...no i przyszło;)
Propozycja prosta, szybka i smaczna...przynajmniej dla mnie, uwielbiam mleczne śniadania.
Przygotowanie: 10 minut
Koszt: 10 zł
Składniki:
100 ml mleka
250 ml mleka kokosowego
szklanka kaszy manny błyskawicznej
łyżeczka cukru pudru
cynamon
łyżeczka miodu z migdałami
2 łyżki cukru trzcinowego
Mleko i mleko kokosowe doprowadzam do wrzenia, dodaję kaszę manną, ale stopniowo, ciągle mieszając.
Zmniejszam ogień, gotuję wszystko około 3-4 minut, dodaję cukier waniliowy, cukier trzcinowy, nadal mieszam.
Do miseczki przekładam kaszę, polewam odrobiną miodu z migdałami i posypuję szczyptą cynamonu.
*** Moja kasza wyszła bardzo gęsta, bo takową też preferuję, ale jeśli Wy lubicie bardziej rzadkie wystarczy dodać więcej mleka a mniej kaszy.
Z podanych składników wyszły dwie porcje.
teraz za mną będzie chodził smak tej kaszy!
OdpowiedzUsuńNo, smacznie i zdrowo..i bardzo dobrze. Też czasem lubię słodkie śniadanka :)
OdpowiedzUsuńJa preferuję śniadania na słono, ale te migdały w miodzie wyglądają obłędnie :)
OdpowiedzUsuńPycha! Ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńkokosowa manna, o tak <3
OdpowiedzUsuńo kaszy mannej ciągle myślę, i nie wiem co z niej wymyślić :)
OdpowiedzUsuńMmmm pychota!
OdpowiedzUsuń