30 października 2012

makaronowo z pieczarkami i marchewką

Tak po prawdzie, to pachnie mi truskawkami, ale to na deser, machnę sobie koktajl;)
A na obiad...żeby się oczywiście nie namęczyć za bardzo będzie makaron z odrobiną pieczarek, marchewki i może jakimś sosem białym, czyli z serka topionego...? Wiem, nie jest mega dietetyczne, ale sosu ma być tylko tyle, żeby oblepił wstążki makaronu;)


Przygotowanie: 30 minut
Koszt: 15 zł

Składniki:
makaron gniazda wstążki
3 marchewki
kilkanaście pieczarek
sól, pieprz
oliwa z oliwek z nutką bazylii
serek topiony Edamski
zioła prowansalskie



Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na al dente. Pod koniec gotowania dodaję marchewki w całości. Gotuję wszystko razem. Makaron za pomocą cedzaka wyjmuję, pozostawiając jeszcze marchewkę.

Pieczarki myję, kroję na grubsze plastry, podsmażam na odrobinie oliwy. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Następnie dorzucam serek topiony, lekko rozdrobniony, doprowadzam do rozpuszczenia, mieszam wszystko razem, dodaję zioła oraz ugotowaną marchewkę - pokrojoną w plastry.
Mieszam. Dodaję makaron, mieszam.

...Jem;p









...niebawem rozwiązanie konkursu;)


5 komentarzy:

  1. Ale mi smaka narobiłaś tym makaronem :) idę robić :))

    OdpowiedzUsuń
  2. kazdej wersji makaronu mowie TAK :D !

    OdpowiedzUsuń
  3. zjadłam własnie obiad, ale jakby mi podstawili takie, nie pogardziłabym :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię makaron z szybkim sosem, sos serowo-pieczarkowy musi być pycha :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo się cieszę, że trafiłam w Twoje gusta;)))

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz;)