A na obiad...żeby się oczywiście nie namęczyć za bardzo będzie makaron z odrobiną pieczarek, marchewki i może jakimś sosem białym, czyli z serka topionego...? Wiem, nie jest mega dietetyczne, ale sosu ma być tylko tyle, żeby oblepił wstążki makaronu;)
Przygotowanie: 30 minut
Koszt: 15 zł
Składniki:
makaron gniazda wstążki
3 marchewki
kilkanaście pieczarek
sól, pieprz
oliwa z oliwek z nutką bazylii
serek topiony Edamski
zioła prowansalskie
Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie na al dente. Pod koniec gotowania dodaję marchewki w całości. Gotuję wszystko razem. Makaron za pomocą cedzaka wyjmuję, pozostawiając jeszcze marchewkę.
Pieczarki myję, kroję na grubsze plastry, podsmażam na odrobinie oliwy. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Następnie dorzucam serek topiony, lekko rozdrobniony, doprowadzam do rozpuszczenia, mieszam wszystko razem, dodaję zioła oraz ugotowaną marchewkę - pokrojoną w plastry.
Mieszam. Dodaję makaron, mieszam.
...Jem;p
...niebawem rozwiązanie konkursu;)
Ale mi smaka narobiłaś tym makaronem :) idę robić :))
OdpowiedzUsuńkazdej wersji makaronu mowie TAK :D !
OdpowiedzUsuńzjadłam własnie obiad, ale jakby mi podstawili takie, nie pogardziłabym :)
OdpowiedzUsuńLubię makaron z szybkim sosem, sos serowo-pieczarkowy musi być pycha :)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, że trafiłam w Twoje gusta;)))
Usuń