29 czerwca 2012

makaron z miodem i rodzynkami

Zaczynam dzisiaj dzień od makaronu na słodko, bo zamierzam trochę poćwiczyć, potrzebuję zatem porządnego kopa, bo i dzień zapowiada się zabiegany...
No i co, nie chce mi się twarogu czy coś tam, wybrałam więc nudle, dobra alternatywa dla pieczywa;)
Aha, najważniejsze, miodu użyłam z polskiej pasieki, wielokwiatowego, nektarowego, niebo w gębie!!!


Przygotowanie: 15 minut
Koszt: kilka złotych (miód posiadam na stanie)


Składniki:
odrobina makaronu
łyżeczka masła
2 łyżki miodu
kilka rodzynek (dobrego gatunku)


Makaron gotuję al dente. Odcedzam, odstawiam na moment na bok.

W tym czasie rozpuszczam na patelni masło, dodaję miód, mieszam na małym ogniu, nie przypalam, dodaję makaron, mieszam wszystko razem, nakładam do miski, posypuję rodzynkami i jeeem!!:)


Smacznego dnia;)






                    ...makaron nabrał miodowego aromatu, nie ocieka słodyczą,
                                                  polecam wszystkim łasuchom;)

5 komentarzy:

  1. Na słodko ; ) mniam ;)
    pozdrawiam ; )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na miodowo;)

      pozdrawiam również prosto z kuchni;)

      Usuń
  2. Prosto, słodko i pysznie ;D też lubię makaron na śniadanie, no bo w czym on jest gorszy od tradycyjnej kanapki? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie, a wiesz, wcale nie zajmuje czasu, jest dobre, pożywne, no i daje kopa na jakiś czas;)

      Usuń
  3. Nigdy nie jadłam, muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz;)