Przygotowanie: 15 min
Koszt: 10-15 zł
Składniki:
banan
mandarynka lub pomarańcz
ananas - miałam akurat w puszce
jabłko
tabliczka gorzkiej czekolady
przyprawa do kawy
Owoce kroję na grube kostki, wrzucam do miski. Wlewam troszkę soku z ananasa. Dodaję przyprawę do kawy, jest w niej kardamon, cynamon, goździk...świetnie komponuje się ze słodyczą owoców.
Czekoladę rozpuszczam w rondelku i wlewam ją do osobnej miseczki(ciągle mieszając, dodałam też kapkę mleka). Dekoruję plasterkiem pomarańczy.
Owoce skrapiam dla ozdoby łyżką czekolady. Pałeczką do szaszłyków nabijam owoc i maczam w czekoladzie, pychaaa!!;D
Gotowe;)
...Pojedzona mogę się zabrać za malowanie paznokci. Dziś wybrałam lakier Golden Rose Nr 50, subtelny róż. W związku z tym, że ostatnimi czasy za często malowałam się na czerwono i fuksjowo, muszę dać im trochę luzu, no to padło na taki sobie róż;) Kolor fajny, jakby cielisty... Standardowo nałożyłam dwie warstwy; co do nakładania - średnio, tzn...pozostawia jakby smugi, ale po wyschnięciu tego nie widać. Trwałość, pewnie więcej jak 2 dni nie wytrzyma, ale to napiszę...Cena 5,99 zł za 11 ml, spoko;)
mmmm... Ale pysznie wyglądają te owoce:) Taki prosty pomysł, więc muszę wypróbować:) Ładny ten Golden Rose:) Taki delikatny:)
OdpowiedzUsuńno dokładnie, proste rozwiązania bywają najlepsze, wiesz, niby nic, a jak dasz na stół, to nie dość, ze wygląda, to jeszcze smakuje;D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam;)