Zajadałam się nią w Hiszpanii, taka sobie prosta mieszanka kapusty czerwonej i białej z fetą i vinegretem z daktyli i fig.
Pyszna, lekko słodka, polecam;)
Przygotowanie: 10 minut
Koszt: 20zł ( wliczyłam vinegret)
Składniki:
1/4 główki kapusty czerwonej
1/4 główki kapusty białej
vinegret - z Hiszpanii (esencja z fig, daktyli i ocet)
sól, pieprz
feta
Kapustę białą i czerwoną myję, szatkuję na drobno. Myję, odsączam w durszlaku.
Fetę kroję na kostki.
Do miski wsypuję kapustę, dodaję fetę, solę, pieprzę, skrapiam wszystko vinegretem.
E voila;)
Fajny ten owocowy vinegret :)
OdpowiedzUsuńtylko najlepsze w tym jest to, że nie do końca czujesz owoc, ani też ocet...mistrzostwo Pana z Majorki, który to wymyślił;)
Usuńjakie proste, aczasmi się głowie co za surówke zrobic...:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie dlatego tak mi posmakowała;)
UsuńAle pychota ! :)
OdpowiedzUsuńnoo, Połówek zjadł więcej niż przewiduje ustawa;)
Usuńmniami! ja myślę właśnie co dziś upichcić:)
OdpowiedzUsuń