30 sierpnia 2012

surówka z kapusty czerwonej i białej z fetą

I oto surówka, którą ośmieliłam się połączyć z tak zwanym a'la sajgonkami;p
Zajadałam się nią w Hiszpanii, taka sobie prosta mieszanka kapusty czerwonej i białej z fetą i vinegretem z daktyli i fig.
Pyszna, lekko słodka, polecam;)

Przygotowanie: 10 minut
Koszt: 20zł ( wliczyłam vinegret)

Składniki:
1/4 główki kapusty czerwonej
1/4 główki kapusty białej
vinegret - z Hiszpanii (esencja z fig, daktyli i ocet)
sól, pieprz
feta

Kapustę białą i czerwoną myję, szatkuję na drobno. Myję, odsączam w durszlaku.
Fetę kroję na kostki.

Do miski wsypuję kapustę, dodaję fetę, solę, pieprzę, skrapiam wszystko vinegretem.

E voila;)











7 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. tylko najlepsze w tym jest to, że nie do końca czujesz owoc, ani też ocet...mistrzostwo Pana z Majorki, który to wymyślił;)

      Usuń
  2. jakie proste, aczasmi się głowie co za surówke zrobic...:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. noo, Połówek zjadł więcej niż przewiduje ustawa;)

      Usuń
  4. mniami! ja myślę właśnie co dziś upichcić:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz;)