16 marca 2012

mozzarella z pomidorem i bazylią

Słońce, wiatr we włosach, zakupy, kawa w ulubionej kafejce...żyć nie umierać. Nadeszła pora na botki, płaszczyk i kolorowe chusty moje ukochane;)
O ile fajnie jest się wybrać na babskie zakupy z funfelą, o tyle dziś spędziłam czas sama ze sobą i tego właśnie potrzebowałam. Dzień się jednak nie skończył, a że jest przepiękna pogoda, postanowiłam, że popołudniową kawę i coś na ząb zjem sobie na balkonie...noo, nie mam widoków na jeziora czy jeszcze lepiej morze, ale nieważne, najważniejsze, że świeci słońce i jest ciepło.
Fidel bacznie obserwował co się dzieje wokół a ja skupiłam się na...jedzeniu;p

Przygotowanie: 10 minut
Koszt: 15 zł


Składniki:
mozzarella w kulce
2 pomidory
oliwa z oliwek
sól morska, pieprz
świeża bazylia
kilka oliwek - ja wybrałam zielone


Mozzarellę kroję na grubsze plastry, kroję je po skosie. Pomidory myję dokładnie i również kroję na plastry.
Na talerzu układam je na przemian, skrapiam oliwą z oliwek, solę i pieprzę, dodaję kilka oliwek - uwielbiam zielone, są smaczniejsze od czarnych, ale jak kto woli, może być również bez nich. Dla dodatkowego smaku dorzucam kilka listków bazylii.


Smacznego;)





2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz;)