Tak się wahałam czy ją zrobić z ziemniakami, klasyk...czy jakoś inaczej, pokombinować czy nie?
No i nie pokombinowałam za bardzo, bo chyba mi się nie chciało. Stanęłam przed zacną lodówką i z nią pogadałam, w sumie wykorzystałam kilka składników, wyszło coś dobrego myślę...to może być jedna z tych szybkich sałatek "na gościa" ;p
Polecam ;)
Przygotowanie: 20 minut
Koszt: 12 zł
Składniki:
1/2 kg fasolki żółtej szparagowej
(noo, ciut więcej)
1 papryka czerwona
7 małych, nowych ziemniaków
koperek
kiełki brokuła - male opakowanie
(w Biedronce kupiłam)
puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu Winiary
(raczej płaskie)
sól morska, pieprz czarny
3 ząbki czosnku - nowego
Z fasolki obrywam brzydkie końce. Ziemniaki obieram. Jedno i drugie myję, gotuję w lekko osolonej wodzie około 15 minut.
Paprykę po umyciu kroję na kostkę, ale też nie za małą.
Koperek siekam, podobnie postępuję z czosnkiem.
Wszystkie składniki mieszam ze sobą, dodaję sól, pieprz, kiełki.
E voila;)
miłego dnia Wam życzę i przypominam o konkursie, jeszcze tylko 5 dni czekam na przepisy;)
Bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńtakie sałatki "kombinowane" zazwyczaj wychodzą najlepsze! z fasolką szparagową jeszcze nie jadłam, brzmi baaaardzo smacznie!:)
OdpowiedzUsuńFajna i bardzo kolorowa :))
OdpowiedzUsuńW sumie taka sałatka jak dla mnie mogła by być zamiast obiadu, niee? Bo i ziemniaczki...i fasolka...super :)
OdpowiedzUsuńFasolka u mnie w markecie w promocji, więc oprócz zachęcającego wyglądu Twojej sałatki jest jeszcze jeden powód, by wypróbować przepis :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Fajny pomysł na sałatkę, kombinowanie zawsze przynosi smaczne rezultaty:)
OdpowiedzUsuńSwietna sałatka!
OdpowiedzUsuńMniam. :D Chyba sobie taką zrobię. Muszę szukać szparagów w sklepach. Nigdy nie jadłam sałatki ze szparagami. :P Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńze szparagami czy fasolką szparagową? Lecę doczytać... :)
UsuńAle to musi być pyszne :D
OdpowiedzUsuń