05 marca 2012

krakersy z serem i orzechami

Przekąski uwielbiam w każdej postaci, raz pada na koreczki raz na coś do chrupania, a dzisiaj wymyśliłam krakersy z pastą serową z orzechami włoskimi;))
Proste, szybkie i jakie smaczne;)

Przygotowanie: 15 minut
Koszt: 20 zł


Składniki:
4 łyżki majonezu
10 dkg orzechów włoskich
ser żółty  - ja pokroiłam na drobne ten w plasterkach
natka pietruszki
pieprz
4-5 ząbków czosnku
paczka krakersów solonych

Do miski wrzucam wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję majonez, pokrojoną natkę pietruszki, orzechy posiekane i ser - może być starty albo pokrojony na drobną kosteczkę, co też zrobiłam. Mieszam wszystkie składniki, przyprawiam do smaku.
Na krakersy nakładam pastę, ozdabiam orzechem i krakersami, tak powstałą przekąskę podaję na stół po czym znika w mig tempie;p

Smacznego;)




4 komentarze:

  1. Wlasnie zostala mi paczka krakersow. Kupilam za duzo do ciasta. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. oo, a jakiego?? bo mnie też zostało;))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz;)