No znów, znów na zielono, no co zrobić...
Potrzebowałam dodatku do ryby, na szybko z resztą, więc sięgnęłam w czeluście pamięci i wyjęłam "przepis" na sałatkę ową. Pomysł Jamiego.
Sałatka zupełnie nie wygląda, wiem, ale cóż zrobić....choćbym nie wiem jak chciała, nie dało się tego inaczej pokazać, przynajmniej nie dzisiaj;p
Przygotowanie: 5 minut
Koszt: około 10 zł
Składniki:
garść roszponki
garść rukoli
sok z połowy cytryny
sól morska
pieprz czarny świeżo zmielony
prażony sezam - ode mnie, szczypta
odrobina startego parmezanu
Sałaty myję, osuszam.
Liście układam w naczyniu, skrapiam je sokiem z cytryny, doprawiam do smaku, na koniec posypuję serem i sezamem, mieszam delikatnie, od razu podaję.
a jaka zielona! pycha :)
OdpowiedzUsuńWidzę, że u Ciebie również dziś sałatkowo. Chyba widziałam tę sałatkę w swojej książce, ale nie jestem pewna, rewelacyjnie się nada jako szybka surówka, wypróbuję ją też.
OdpowiedzUsuńzgrałyśmy się, dobrzee, znaczy, że smaki podobne:D
UsuńA tam nie wygląda, jest dobrze. Ja właśnie "dojadłam" swoją sałatkę ze świeżym szpinakiem....wczorajszą....ta to dopiero nie wyglądała heh, ale smakowała, o.
OdpowiedzUsuńa ze szpinakiem też jadłam ostatnio, bardzo się zajadałam...:)
Usuńa mi się podoba, bo roszponka, rukola to moje ulubiennice sałatowe. chwile temu z kanapką wpychałam do buzi garść rukoli, najwazniejszy jest smak!. aaa, i tło gwiazdkowe fajne ;)
OdpowiedzUsuńhehehe, właśnie ja tez za nimi przepadam, wciągnęłam się w nie jakiś czas temi i często łączę;)
Usuńten obrus w gwiazdki :) a sałatka świetna!
OdpowiedzUsuńHeheheh, obrus pełni zupełnie inną funkcję niż ta, jaką mu przeznaczono😆
UsuńZielono mi :) Uwielbiam Jamiego i tą pyszną prostotę!
OdpowiedzUsuńja też go wielbię:D
UsuńRobiłam podobną z samej roszponki, papryka czerwona, słonecznik i oliwa :)) Lubię takie :))
OdpowiedzUsuńPyszności po porostu :)
OdpowiedzUsuń