Pasta nie ma konsystencji papki, lubię widzieć co jem;)
Przygotowanie: 10 minut
Koszt: kilka/kilkanaście zł/ wszystko miałam
Składniki:
opakowanie serka ricotta - Lidl
kukurydza z puszki - 1/4
3 jaja- swojskie
4-5 rzodkiewek
szczypiorek
2 ząbki czosnku
mała czerwona cebula
sól morska, pieprz czarny
Jajka gotuję na twardo. Po ugotowaniu kroję na mniejsze kawałki, bez znaczenia na jakie, byle mniejsze.
Wrzucam je do miski. Dodaję posiekaną cebulę, rzodkiewki, czosnek i szczypiorek, jak również kukurydzę, przyprawy. Mieszam, łączę składniki z ricottą, mieszam, wkładam do lodówki, schłodzona smakuje lepiej;)
Dla mnie bomba, następnym razem też sobie wmieszam do ricotty coś warzywnego, a co!
OdpowiedzUsuńnooo, można tak kombinować, że głowa mała;D
UsuńSuper :) Muszę trochę wsiąść się za siebie i zacząć robić takie pasty, a ja tez lubię widzieć co jem :))
OdpowiedzUsuńano, mam tak samo, jak nie robię, to nie robię, a potem jedną za drugą;D
UsuńSmaczna ,lepsza niż kupne wędliny.
OdpowiedzUsuńoczywista!!!
Usuńbardzo ciekawa i chrrrupiąca ta pasta :) do wypróbowania!
OdpowiedzUsuńna pewno lepsza od bezkształtnych mas, co to walają się po półkach;D
Usuńpasty wszelakie wielbię miłością bezgraniczną, a Twoja brzmi naprawdę ciekawie, zapisuję:)
OdpowiedzUsuńfajnie, cieszę się;)
Usuńbuzioooki
aa... BTW... zmiana fotki bardzo na korzyść:)
OdpowiedzUsuńoo, dziękuję;))
UsuńTy jesteś mistrzem w robieniu czegoś z niczego :)
OdpowiedzUsuńCo wejdę to zawsze czytam, że z resztek, albo przypadkowo a takie fajne rzeczy z tego wychodzą :)
heehh, tak się jakoś układa, może tak właśnie miało być....sobie myślę;))
UsuńMoże w końcu przekonam się do ricotty :D
OdpowiedzUsuńhehehehh, w takim razie czekam na jakiegoś ricottowego posta....kiedyś;p
Usuńczyli masz, to co ja-papkę od czasu do czasu, ale gryźć też trza :D
OdpowiedzUsuńPodoba mi się bardzo :)
taak, tak jest po mojemu;)
Usuńpysznie i dietetycznie! :)
OdpowiedzUsuńczasem się zdarza.....:D
UsuńNo właśnie, Ty tą ricottę ciągle, a ja w ogóle. Ale ta pasta brzmi smacznie, może by To dobre było? Jaki smak ma ricotta?
OdpowiedzUsuńhahahahahahhahahahahahha;D
Usuńkupię Ci opakowanie, bo nie zniese tegoooo;p
A serek jest puszysty, słonawy, wyraźny w smaku, ale z drugiej strony i delikatny, weź no wreszcie spróbuj!!! najwyżej mi dasz, jak Ci nie spasuje;)
E tam, sama SE kupię, pastę bym lepiej skosztowała. A skoro mi nie po drodze..
Usuńno to kup i spróbuj, a może i pastę jakąś ukręcisz...
Usuńmniam! jakie pyszności!
OdpowiedzUsuńdziękiii;))
Usuńdziękuję;))
OdpowiedzUsuń